AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiți | 
 

 DE/ALE MELE

In jos 
AutorMesaj
Io
Literator
Literator
avatar

Numarul mesajelor : 105
Varsta : 59
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/10/2009

MesajSubiect: DE/ALE MELE   Dum 9 Mai 2010 - 10:51

ÎNCĂ UN ÎNȚELES FABRICAT DE MATRICEA GÂNDIRII DIN NEBULOASA CAMPULUI CONȘTIINȚEI PRIN ÎNLESNIREA POTENȚEI INSPIRATIVE (DESIGUR TOTUL ARE VALOARE DE PARADIGMĂ, DE PRESUPUNERE, DE ADEVĂR PERSONAL ȘI LIMITAT)

Indiferent dacă totul provine dintr-un principiu primordial ori pur și simplu, ESTE, indiferent dacă realitatea aceasta este virtuală sau nu, constructiva și distructiva, coexistă, sunt, sau emanat ori au fost emise împreună în existențialitata care noi ne constatăm a fi și pe care o percepem.
Eu mă constat că sunt, sunt cel ce sunt, de fapt habar nu am cine (ce) sunt, mă confund cu forma mea existențială, dar nici atât nu sunt în stare să conștientizez cu adevărat, nu-mi trece prin mintea mea cea ratăcită în falsitatea unei gândiri alambicate și pervertite până la trăiri vicioase și morbide, că tot eu sunt și quarkurile, atomii, moleculele, substanțele, celulele, organele, sistemele, inconștientul, stările, trăirile, gândurile, emotiv-sentimentalul etc. Ma pierd în gânduri și privire superficială, mă rezum la suprafața epidermică în orice (la propriu și la figurat) prins în mrejele unei odisei a formelor ce au înrobit superba, geniala, sublima, diafana si candida minte, ducând-o într-un periplu experimental inedit, poate întru înțelepțire.
Trăiesc forma, starea de om dar nu mi-o asum, de ce?
Poate pentru că distructiva a venit dimpreună cu constructiva și am avut posibilitatea să aleg (eu omul, ca umanitate multi milenară să zicem) și așa m-am pervertit..
Cel ce sunt reprezint ceva comlex, naturalețea mea a presupus "instincte bune" care sau tras din potențe nealterate de distructivă.
Când ea, distructiva mi-a servit (î-mi servește) pe tavă îmbietoarea tentație a degustării lui a ști și a nu ști, instinctul natural a avertizat și încă o face, (la niveluri care pentru cei prea înmocirliți sunt insesizabile), "denger, denger, spune", dar vai, cum oare să fi putut rezista puternicei tentații când curiozitatea potențială dădea ghes spre un posibil fruct oprit.
Prin oarece libertate și potența gândirii deductive am gustat cunoașterea întru cugetare iscoditoare și am deschis în mine și nu numai, porțile distructivei, obligând constructiva meditativă și contemplativă să se retragă dimpreună cu toate potențele inițiatice naturale extrasenzoriale, astfel iubirea-armonie-înțelepciune a lăsat loc celor ce treptat au dus la ură, disonanță, cultivrea răutății.
Dacă trăiesc (trăim) o realitate virtuală, totul e în mintea mea (noastră) indus sau autoindus, dacă nu, atunci constructiva și distructiva nu sunt numai opera omului (orice sunt eu) ci provin din cele dedinaintea sa, omul pecetluind alegerea de a lucra cele ale distructivei la un nivel uman.
Și ce dacă, se poate spune, nu? da, chiar, și ce? e, uite că "dacă asta, are coarne" (a se sesiza metafora nimic mai mult) și ne-a făcut să uităm, să nu ne mai dăm seama că am ajuns sclavii distructivei când avem menirea constructivei (nu crezi că e așa?), e vezi, deaia ne îmbolnăvim și murim, deaia poftele și plăcerile (ficele distructivei și ele) aduc cu ele durerea undeva, cândva negreșit, deaia odrasle fără număr ale maicii distructive, orgolii, vanitate, mânie, ură, furie, răzbunare, ucidere, lăcomie, invidie, cupiditate, viclenie, hoție, nepăsare, ignoranță, gândire disculpantă în dauna celorlalți, lene, tristețe, abuzuri, depresie, disperare, sinucidere, supărări, frici, vinovății dezintegratoare, neasumare, frustrări, frici, măști, chipuri fără număr ale distructivei.
Gândirea nea oferit evoluția, civilizația actuală, tehnologii, industrializarea, confortul, preocupări care mai de care mai intelectuale sau mai puțin intelectuale dar cu rezultat comun, diluarea și pierderea naturaleții, puterii, atrofierea până la potențe inactive a unor capacități mirifice și chiar a unora comune ce se găsesc încă în mulți dintre fii omului, reușind să ne producă nivelul doi de hipnoză, în care nici nu mai dăm seama că e posibil să mai fie și altceva, că e posibilă și o altă realitate, aceea dată de deschiderea către tăcere, liniște, contemplație, către meditație și intuiții, către redescoperirea rațiunilor prime ale tuturor celor ce le percepem, a înțelesurilor fundamentale a tuturor elementelor existențiale mai mult sau mai puțin ființe și către potențe considerate din uitare, neștiință și ignoranță drept apanajul al categoriei S.F.
Gândirea ne-a fost pieire înspre cele intelectuale și faptice, ne-a fost cădere din cele înalte, căzuți fiind însă, tot ea, gândirea, ne poate fi o bună călăuză spre ieșirea la lumină, dacă ne dezrobim, ne trezim din visarea că punctul nosru de vedere e adevăr absolut, infailibil.
Toți avem impresia că nu suntem habotnici, toți însă ne aflăm în lanțuri la galerele propriei noastre dogme (indiferent dacă vorbim de indivizi sau comunități).
"Sunt cel ce sunt și constat că experimentez existențialitatea, aleg să o fac în spiritul constructivei, adică întru iubire-armonie-înțelepciune, mă deschid, îmi asum tot ce sunt și cum sunt, mă accept, am atitudinea că cel ce sunt e una cu cel ce pot, și, modelez această existențialitate de la prima treaptă, adică accept că e posibil."
io
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://simplitatenaturala.blogspot.com/
Io
Literator
Literator
avatar

Numarul mesajelor : 105
Varsta : 59
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/10/2009

MesajSubiect: Re: DE/ALE MELE   Vin 14 Mai 2010 - 8:33

bravo io, bucurate clap
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://simplitatenaturala.blogspot.com/
dorin.lazar
El Inquisidor
El Inquisidor
avatar

Numarul mesajelor : 109
Varsta : 39
Localizare : Brașov
Data de inscriere : 04/08/2008

MesajSubiect: Re: DE/ALE MELE   Vin 14 Mai 2010 - 14:41

Ah, dureros cu cratima... Smile Exclamation
Pot să-ți fac o singură observație: textul e prea confuz. Dar poți să îl salvezi, dacă vrei să-ți transmiți mesajul textului.
Adaugă-i o anvelopă subtilă. De exemplu un dialog între două persoane, în care una întreabă, cealaltă răspunde. Ceva mai animat. Ceva care să aibă început și sfîrșit.
Filosofia e bună dar nu o mai citește nimeni, pe motiv că nu e fecundă, nu are suflet, nu are simțire, doar analiză. Un mesaj se transmite mai bine într-o anvelopă mai comercială. Ajunge mai bine la oameni.
Give it a try Wink
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://dorinlazar.wordpress.com/
Io
Literator
Literator
avatar

Numarul mesajelor : 105
Varsta : 59
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/10/2009

MesajSubiect: Re: DE/ALE MELE   Sam 15 Mai 2010 - 13:18

si cu mine si fara mine, umanitatea tot acolo va ajunge.
sa stii insa ca la un momentat am inceput sa scriu sub forma de dialog (vezi "cuvantul" "Cunoasterea" parca???, nu mai stiu daca l/am postat si pe aici.
lasa/ma cu cratima Mad
multumesc pt. osteneala
a, cand sa ies am dat de ea, este, putin mai jos tot la aceasta categorie
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://simplitatenaturala.blogspot.com/
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: DE/ALE MELE   

Sus In jos
 
DE/ALE MELE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Book Pub :: Camera de Scris :: Proza-
Mergi direct la: